Pivovarna Laško Union
Podpisniki zaveze pivovarjev o prostovoljnem podajanju energijske vrednosti piva

Na pobudo združenja The Brewers of Europe in v sklopu Foruma EU o alkoholu in zdravju smo se pivovarji zavezali k odzivu na pričakovanja potrošnikov. Do konca leta 2022 bomo na vseh svojih izdelkih prostovoljno navajali tudi energijsko vrednost piva.

Člani Združenja Slovenskih pivovarn, ki deluje v okviru Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije, smo danes podpisali zavezo za prostovoljno navajanje sestavin in informacij o energijski vrednosti piva na embalaži izdelka do leta 2022.

»K tej pobudi vabimo tudi vse ostale pivovarje in druge proizvajalce alkoholnih pijač, da se partnersko pridružijo naši pobudi za prostovoljno navajanje sestavin izdelka in energijske vrednosti alkoholnih pijač,« spodbuja Jernej Smolnikar, predsednik Združenja slovenskih pivovarn pri GZS – Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij ter manager Pivovarne Union.

Kot del sektorja pivovarjev v Sloveniji s podpisom zaveze pozdravljamo odgovoren odnos do potrošnikov. Tako gradimo zaupanje, zagotavljamo transparentnost ter sledimo globalnim ciljem trajnosti in odgovornega pitja alkohola.

Zavezo je v imenu Pivovarne Laško Union podpisala direktorica korporativnih odnosov Tanja Subotič Levanić.

Več o zavezi in današnjem podpisu si lahko preberete v sporočilu za medije.

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.